Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
November 2022
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    


Vyhlásenie o prístupnosti

Letný tábor Quo Vadis s vojakmi


Letný tábor Quo Vadis s vojakmi
Tak ako minulý rok tak aj tento rok príslušníci 2. brigády vzdušných síl spríjemnili podujatie pre deti vo Zvolene. Denný letný tábor QUO VADIS bol usporiadaný v dňoch 15.-19. augusta 2022 v Športovom areáli Hájik v obci Lieskovec.
V prvý deň tábora sa deti rozdelili do piatich družstiev po 8 detí. Každé družstvo si vymyslelo svoj bojový názov a bojový pokrik a pripravili si bojovú zástavu. Po obede sa prezentovali športovci VŠC DUKLA Banská Bystrica, konkrétne vodná slalomárka a olympijská víťazka, pani Elena Kaliská.  
V utorok si pre deti prichystali ukážky hasiči z Hasičského družstva roty podpory velenia a príslušníci obväziska. Príslušníci obväziska si prakticky s deťmi vyskúšali ako podať prvú pomoc a ako sa ošetria zlomeniny končatín a úraz hlavy a taktiež ako správne vykonať kardiopulmonálnu resuscitáciu a ako naložiť zraneného na nosidlá a transportovať ho do bezpečia. Po zdravotníckej príprave predviedli hasiči z Hasičského družstva svoju techniku a následne pripravili pre deti penovú show.
V stredu boli pre deti pripravené statické ukážky zbraní a vybavenia príslušníkmi Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek. Nasledovala ukážka vojenskej kynológie a činnosť vojenskej polície zavŕšila dynamická ukážka zásahu proti zločincom.
Vo štvrtok sa o program postarali letecký modelári ktorí mali pre deti pripravené modely lietadiel. Následne si pripravili ukážku akrobacie a deťom umožnili vyskúšať si zalietať s modelmi. Na záver doobedňajšieho programu priletel L-39 Albatros z 81. krídla Sliač. Pilot predviedol krátku akrobaciu ponad Športový areál Hájik. Poobedný program pre deti predstavoval prednášku a ukážku výzbroje a výstroje profesionálnych vojakov. Deti si vyskúšali nosný modulárny systém, balistickú prilbu, ochrannú masku M-10, ochrannú masku OM-90, jednorazovú pláštenku a maskovali sa maskovacími farbami.
                Posledný deň sme si pre deti pripravili súťaž v „rambo dráhe“ ktorá pozostávala z 8 disciplín. Deti začínali plazením a následne museli prejsť cez mínové pole. V tretej disciplíne preskakovali cez pneumatiky za ktorými nasledovalo vykonanie presunu dela ku obväzisku. Na obväzisku museli deti absolvovať záchranársky kvíz z ktorého sa presunuli k hodu granátom. Predposlednou disciplínou bolo plazenie cez „starý kanál“ a na konci ich čakal beh cez ženijný most. Deti súťažili na čas v piatich družstvách po 8 detí.
Počas celého priebehu tábora boli prítomný poručík Hroš, poručík Jaďuď a nadrotmajster Kováčik Každé ráno deti začínali rannou rozcvičkou a poradovou prípravou. Počas všetkých aktivít sme družstvám udeľovali body ktoré v posledný deň rozhodli o víťazovi.

Letný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmiLetný tábor Quo Vadis s vojakmi

Autor: 2.bVzS , Foto: Quo Vadis - Dátum: 19.08.2022
Čítanosť: 2214
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share